Jehailey - kinderburgemeester van Zeist

Als kinderburgemeester mag je burgemeester Koos Janssen helpen bij activiteiten voor, door en met kinderen en je gaat samen met je klasgenoten aan de slag met een zelf gekozen project dat voor alle kinderen in Zeist van waarde is. Ook spreek je met veel kinderen over allerlei verschillende thema’s, zoals school en sport!

 

Jehailey deed samen met haar klas mee aan deze wedstrijd en werd verkozen tot kinderburgemeester. Hieronder het verslag.

Op woensdagmiddag 22 juni ontving de jury achtereenvolgend 14 kandidaten die zich via een video hadden aangemeld. De jury bestond uit de huidige kinderburgemeester Sebastian van Dijk, burgemeester Koos Janssen en één van de begeleiders van de kinderburgemeester. Voorafgaand aan de selectiemiddag is er naar de ingestuurde video’s gekeken. Woensdagmiddag kwamen de kandidaten langs om kennis te maken en was er tijd om vragen te stellen, te beantwoorden en het uitwisselen van ideeën.

 

Nadat de laatste kandidaat weg was ging de jury in overleg. Nieuw dit jaar is dat de kinderburgemeester 2 jaar aan de slag mag. Dit jaar is er gekozen om ook de klas van de toekomstige kinderburgemeester te betrekken in de komende 2 jaar kinderburgermeesterschap. Uiteindelijk kwam de jury overeen dat Yehailey de nieuwe kinderburgemeester van Zeist wordt. Sebastian belde haar persoonlijk op om het goede nieuws te vertellen. Yehailey wordt op 6 september tijdens de raadsvergadering benoemd tot kinderburgemeester 2022-2024.

 

Mocht u willen samenwerken met de kinderburgemeester en haar om advies willen vragen, laat het dan weten via kinderburgemeester@zeist.nl