Wij zoeken een Intern Begeleider

13 november 2019

De Wegwijzer nauw betrokken bij landelijke Museumeducatieprijs

De Wegwijzer doet al twee jaar succesvol mee aan het Sint Maarten Debat dat wordt georganiseerd door het Museum Catharijne Convent. Gezamelijke inspanning leidde tot de Landelijke Museumeducatieprijs 2019.

De Wegwijzer nauw betrokken bij landelijke Museumeducatieprijs
Onze basisschool levert al twee jaar op rij de beste debatklas in de provincie Utrecht. Het Sint Maarten Debat wordt elk jaar georganiseerd door het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Daarom mocht De Wegwijzer samen met dit museum meewerken aan de Museum Educatieprijs. En samen werden zij de winnaar met het project het Sint Maarten Debat. 

Vrijdag 15 november was de prijsuitreiking. De leerlingen van groep 8 kregen een rondleiding door het Archeon met een spannend spelelement, waarbij de kinderen moesten laten zien dat ze goed kunnen samenwerken. Bij de spannende uitreiking werd duidelijk dat het Sint-Maarten debat de gelukkige winnaar is geworden van de museumeducatieprijs. Velen kennen Sint-Maarten als het feest waar kinderen langs de deuren gaan om al zingend snoep op te halen. Minder bekend is dat de figuur Sint-Maarten een ridder was die veel aan naastenliefde heeft gedaan. Dit is dan ook het centrale thema tijdens het debat. Klassen van verschillende scholen gaan in debat over stellingen die te maken hebben met naastenliefde, pesten en discriminatie.

Doorslaggevend bij de uiteindelijke keuze voor het Sint-Maarten Debat was het grote plezier bij de kinderen, een grote en brede betrokkenheid bij het museumpersoneel en de hoge overdraagbaarheid. Het Catharijneconvent wordt geprezen door de sterke samenwerking tussen het museum en scholen, vertelde de jury bij de uitreiking. De Wegwijzer heeft met deze prijs een ipad en een jaarkaart voor het Catharijneconvent met busvervoer in de wacht gesleept.